Bayo, marca d’arròs per al canal Horeca amb la major quota de mercat a Catalunya, va ser present per segon any consecutiu al Fòrum Gastronòmic de Girona, amb un estand de més de 70 m2.

Durant aquesta fira, que es va celebrar enguany del 18 al 20 de novembre, Bayo va donar a conèixer els seus productes (les varietats bomba, llarg, ecològic i carnaroli, entre d’altres) amb les demostracions de cuina del prestigiós xef ebrenc Fran López, com ara arròs d’ortigues de mar amb espardenyes, risotto d’ànec salvatge del Delta, arròs cremós de cranc blau i arròs de col i fesols.

 

Fran López, un xef amb 2 estrelles Michelin

Fran López, ambaixador de la marca Bayo, compta amb una estrella Michelin pel Xerta Restaurant, situat a l’hotel Ohla Eixample de Barcelona, amb una carta basada en els productes típics del delta de l’Ebre. A la localitat de Xerta (Baix Ebre) es troba l’establiment principal del negoci familiar: l’hotel restaurant Villa Retiro, també amb una estrella Michelin, situat en ple paisatge típic del Delta, envoltat de natura i de productes de proximitat.

Villa Retiro Grup

Villa Retiro Grup és l’evolució d’una empresa familiar nascuda l’any 1929 i actualment gestionada per la quarta generació; compta amb uns 200 treballadors. El xef Fran López, juntament amb el seu germà Quim López, director de Villa Retiro Grup, són els artífexs d’un creixement corporatiu basat en experiències ludicogastronòmiques de qualitat que desenvolupen en punts estratègics de Catalunya, com ara Barcelona o el delta de l’Ebre; ambdós destinacions turístiques i econòmiques d’importància nacional.

Els negocis d’aquest grup no estan únicament lligats a la restauració, sinó que també inclouen una escola de cuina, un festival de música i un celler de vins i olis. Enguany han fet el salt a Eivissa amb el projecte de restauració de l’Hacienda Na Xamena.

 


 

El Fòrum Gastronòmic de Girona, que va néixer el 1999 a Vic, se celebra cada dos anys a Girona. Cada edició reuneix distribuïdors, empresaris de la restauració i la indústria agroalimentària, cuiners, enòlegs, botigues especialitzades i productors i fabricants d’aliments i begudes, entre d’altres. Durant tres dies, el visitant pot gaudir d’una completa programació: classes de cuina amb degustació, tastos, presentacions de producte, sessions temàtiques amb experts, concursos i premis.